2015. szeptember 26., szombat

ABC Stationsarbeit- letölthető

Találtam a Reif für die Ferien blogon egy ABC-s  Stationsarbeit-ot. Az ötletet nagyon jónak találtam, a feladatok nagy részét is, úgyhogy nekiálltam a megvalósításnak. A végeredmény az lett, hogy az eredetit alaposan átalakítottam, de szerintem nem lett rosszabb. J
Az állomás kártyák így néznek ki.
1. állomás: Na ez az ötlet a RfF blogról van, azzal a különbséggel, hogy a megfejtett betűkből egy szót is ki kell rakni.
2. Ehhez voltak nekem eleve szavaim, ezeket kis dobozba tettem, előbb sorba tették őket, aztán leírták.
3. Ez a vers is a fenti blogról van. Hogy ne kelljen annyit írniuk, így beszámoztam a sorokat össze-vissza, és csak a számokat kellett helyes sorrendben a menetlevélre írni.
4. Nekem van itthon egy ABC dominóm, úgyhogy én ezt használtam. Akinek nincs, az a RfF blogról tud letölteni egyet. Én cifráztam a feladatot még azzal, hogy mértem az idejüket. 2 percük volt a feladatra, a menetlevélre azt írtam fel, ameddig jutottak. (Többen végigértek.)
5. Van itthon több ilyen ABC-s kirakóm is. Nekem ezen tetszettek a képek a legjobban, úgyhogy ezt fogtam be. J Kivettem belőle egy kártyát, ki kellett rakni az egész kirakót, hogy kiderüljön, melyiket.
6. Ehhez az állomáshoz is voltak képeim, itt már mutattam is őket. Sorba kellett rakni őket, mivel „Ohr” az utolsó, így „P” betűvel kellett egy szót írni a menetlevélre.
7. Ez egy szótározós feladat. A szavak jelentése mellé az oldalszámot is oda kell írni, ha tudják a gyerekek a jelentést, akkor is ki kelljen nyitniuk a szótárat.
8. Rendeltem még régebben egy fa ABC-t. Sajnos hibásan érkezett a csomag, volt betű, ami duplán volt, 3 betű viszont hiányzott. Megreklamáltam, elismerték a hibát, visszautaltak kb. fél eurot a hiányzó betűkért. (Nem tudom már mennyi volt az ára, nem volt sok tényleg, nem is ez a lényeg.) Így az anyagi károm megtérült. J Csak pipa lettem, gondoltam mit kezdjek egy hiányos ABC-vel. Na hát itt a legalkalmasabb felhasználási lehetőség: Keresd meg a hiányzó betűket! J
A menetlevél így néz ki:
Mi csoportmunkában csináltuk a feladatokat, 3-4 fős csoportokkal. 4 csoport volt, 8 állomás. Mivel több az állomás, mint a csoport, így nem volt torlódás. Ha valamelyik csoport előbb végzett a feladattal, biztos, hogy talált egy üres állomást, ahová továbbmehetett.
Szerintem jót mókáztunk! J
A csomag letölthető itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése