2017. december 16., szombat

Stationsarbeit-Weihnachten

Most az eddig megszokott csoportmunkában dolgozós Stationsarbeithoz képest kicsit más típusút állítottam össze. Ez alkalommal minden állomásnál két gyerek játszik vmit egymás ellen, aki nyer, az kapja a pontot. Tehát ez most egy egyéni, versenyzős játék.
Az első állomáson a nemrég megosztott Dobble játékkal játszanak.
A második állomás egy hagyományos memória játék. Még innen
A harmadik állomás: Scrabble . A szabály annyi, hogy a kiterített betűkből adott időre ki tud több betűt felhasználni. Nem játszottunk még ilyent, így kezdésnek most semmi egyéb szabály nincsen, bármilyen értelmes szót ki lehet rakni. Mivel táblám csak egy van, így azt nem használjuk, simán a padon dolgoznak. 

A negyedik állomáson akasztófa játékot játszanak. Húznak egyet a kártyákból, amikre karácsonyi kifejezéseket írtam. Egyszer az egyik kérdez, a következő körben a másik. Ha döntetlen, addig játszanak, amíg vki nem nyer. 

Az ötödik állomás szintén egy Dobble játék, szavakkal. 
A hatodik egy triomino. Két példányban lamináltam ugyanazt. Aki előbb kirakja, azt kapja a pontot.

A hetedik állomáson szókártyákat készítek ki karácsonyi szavakkal. Tick Tack Bumm játék bombájával játszanak. Egyik gyerek húz egy kártyát, mondja a szót, átadja a bombát. Ő is húz, válaszol, bomba vissza. Akinél robban a bomba, az kap egy "bombát". (Húz egy strigulát...) Addig játszanak, amíg a szókártyákat végig nem pörgetik. Akinek kevesebb a bombája, az kapja a pontot. 

A nyolcadik állomás egy Mini LÜK feladatsor, ebből a füzetből. 
A kilencedik állomás egy LÜK feladatsor ebből a füzetből. 
Aki előbb kirakja a LÜK-öket, az nyer. 
A tizedik állomáson torpedóznak ezzelNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése